enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphatayantakyaiskenderunasidersamandağ
PİYASALAR
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62

ERDAL CELAL AKSOY İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE GENEL SEKRETER YARDIMCISI OLARAK ATANDI!.

ERDAL CELAL AKSOY İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE GENEL SEKRETER YARDIMCISI OLARAK ATANDI!.
REKLAM ALANI
03.10.2023 22:09
0
A+
A-

Asider üyesi Samandağlı Avukat Erdal Celal Aksoy İ.B.B. Genel Sekreter Yardımcısı olarak atandı. Son olarak İ.B.B. Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanlığını yapan Aksoy devletin çeşitli kademelerinde üstlendiği önemli görevlerle adından söz ettirmişti.

Deneyimli devlet adamı, üst düzey yöneticilik deneyimlerinin yanı sıra bürokratlık ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hatay Afet Koordinasyon Merkezi Koordinatörü olarak deprem bölgesinde görev yaptı. 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay’da konuşlanan deprem yardım komitesinin koordinasyonunu üstlenip çok önemli hizmetlerde bulunan Aksoy’un Hatay ilindeki depremzedelere yapılan yardımlar ile Hatay ilinin deprem sonrası toparlanması ile yeniden yapılandırılması sürecinde İBB adına yürüttüğü başarılı çalışmala dikkatleri çekmişti. Yeni görevlendirmede bu başarının önemli bir etken olarak görüldüğü belirtildi.

Aksoy’un İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki bu kritik göreve atanması Hatay’da ve özellikle doğup büyüdüğü Samandağ’da memnuniyetle karşılandı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
Yorumlar

  1. Huzdat Hatay dedi ki:

    Hayırlı, uğurlu olsun. Öncelikle sayın Erdal Celal AKSOY’u tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim.
    İBB Baskanı hukuk danışmanlığından, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi sekreteri yardımcılığına, boylesi kritik bir goreve getirilmesi onur ve gurur vericidir.
    İBB nin idari yapısı (ittifak grubundan oluşması), Sayın Ekrem İMAMOGLU ile ilgili hukuki sürecin geldiği nokta ve en önemlisi Sayın İmamoglunun mensub olduğu siyasi partinin kongre doneminde olması akla bazı soruları getiriyor, Benim aklıma ilk gelen soruyu sormadan edemeyecem.
    Bu dönemde( delege secimlerı, CHP ve İYİ Parti genel kongre ve Genel Başkan secimlerinin yaklaşması ile ozellikle CHP icindeki Genel baskanlık yarışının kızıştığı doneme denk gelmesi tesadüfi midir?, ikinci sorum da Yerel seçimler de yaklaşıyor, buna bağlı olarak da IBB idari yapısi goź önünde bulundurarak herhangi bir muttefikin onerisi ve ısrariyla mı bu goreve getirildiyse bu müttefik grup hangisi?
    Tesekkür ederim.

    1. Erdal Celal Aksoy dedi ki:

      Değerli Hemşerim öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Asiderdeki bazı arkadaşlarımın sizin bu yorumunuzdan bahsetmesi üzerine kısa açıklama yapma ihtiyacı hissediyorum.
      Öncelikle ifade etmem gerekir ki sayın İmamoğlu‘yla yaklaşık dört yıldır birlikte çalışıyorum. Bu göreve atanmadan önce aynı anda daire başkanı, hukuk danışmanı ve bir şirketin yönetim kurulu başkan Vekili olarak görev yapıyordum. Ayrıca Hatay Akom genel koordinatörü olarak görev yaptığım da malumlarınız. Öncelikle bu atamanın gerçekleşmesinin zamanlamasının herhangi bir grup ile ilgisi bulunmadığını ifade etmek istiyorum. Bu görevlendirme yaklaşık dört yıllık yol arkadaşlığı sonunda doğrudan doğruya sayın İmamoğlu’nun takdirleri ile ve teveccühleri ile gerçekleşmiştir. Benim gerek almış olduğum eğitim ve akademik kariyerim, gerekse bürokrasideki geçmiş deneyimim göz önünde bulundurulduğunda herhangi bir gruba veya müttefike ihtiyacım olmadığı da olmayacağı da açıktır. Biz sayın İmamoğlu‘nun liderliğinde işimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışan İBB’nin bürokratları, sayın İmamoğlu‘nun yol arkadaşlarıyız. Sayın İmamoğlu İBB’deki atamaları liyakat esaslarına göre yapmaktadır. Bu çerçevede herhangi bir grupla veya ittifak ile bir ilgim veya ilişkim bulunmamakla birlikte, daha önceki bürokrasideki görevlerime atandığım gibi, belli görevlere atanmam için her hangi bir gruba ihtiyacım da bulunmadığı da açıktır. Tekrar ifade etmek isterim ki bu atama doğrudan doğruya sayın İmamoğlu takdirleri ile gerçekleşmiştir.
      Sizleri saygıyla sevgiyle selamlıyorum.

  2. Şadiye Kartalkanat dedi ki:

    Tebrik ederim, umarım Samandağ halkına, yaralarının sarılmasında, hukukuki süreçlerde iyi bir dayank olur