enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphatayantakyaiskenderunasidersamandağ
PİYASALAR
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46

ASİ’NİN ÇOCUKLARI OLARAK DEPREMİN YIKTIĞI 10 İLDE CANIMIZ ACIYOR AMA KÜLLERİMİZDEN DOĞUP HATAYIMIZ’I AYAĞA KALDIRACAĞIZ

ASİ’NİN ÇOCUKLARI OLARAK DEPREMİN YIKTIĞI 10 İLDE CANIMIZ ACIYOR AMA KÜLLERİMİZDEN DOĞUP HATAYIMIZ’I AYAĞA KALDIRACAĞIZ
REKLAM ALANI
18.02.2023 13:35
0
A+
A-

Başkan Usluoğlu: Ülkemizde 06.02.2023 te yaşanan Doğal Afet ( Deprem) ne yazdık ki peş peşe birikmiş sorun, ihmal, bilimsel verilerin dikkate alınmaması, rant, hırs, Bürokrasinin- siyasetin- kurumların basiretsizliği ve kulaklarını tıkama özelikleri, eğitimin içinin boşaltılması, yerel ve merkezi idarenin koordinasyon zaafiyeti, deprem ülkesi olduğumuz gerçeği üzerinden inşa edilmeyen yaşam alanların etkisi ile FELAKET’e dönüşmüştür. Daha kötüsü ülkemizde çivisi çıkmış bir ahlaki yoksunluk ve yolsuzluk ta yaşanmaktadır. Bu gerçekler üzerinden ifade etmek gerekirse: Depremin 1. Günü sabahından başlayarak oluşturduğunuz koordinasyon ile gerek enkaz alanlarına gerekse hayatta kalan tüm canlarımıza el uzatmaya, insani görevimizi yerine getirmeye çalıştık. Enkazdan canlarımızı çıkarmaya, yaralılarımıza destek vermeye, cenazelerimizin defin işlemlerinde etkin olmaya, yaşam alanlarını kaybeden canlara el uzatmaya çalıştık. Tüm koordinasyon ekiplerimiz, gönüllü dostlarımız ile yüreğimizi ortaya koyduk, halende yüreğimizle Kadim Kent Antakya’nın evlatları olarak hareket etmeye, insan merkezli terbiyemizle, sahip olduğumuz uygarlık birikimi ile desteklerimizi tüm gönüldaş- yardımseverlerle sunmaya çalıştık. Reklamın ahlakı bozacağı anlayışı ile paylaşımlar yapmadık bir süre daha da yapmayacağız. Paylaşımları yapacağımız dönemde ise, bağış yapan gönül dostlarımıza, emaneti yerine- sahibine ulaştırdığımızı göstermek için olacağını ifade etmek isteriz…!

Saygıdeğer dostlar, biz Asi’nin çocuklarıyız. Asi gibi itirazlarımızı söyler işaret parmağımızı yukarı kaldırır ve gerçekleri sıralarız. Ancak şuan da yaralarımızı sarma, insanımıza sahip çıkma, nefesimiz yettiğince imkanları bölgemize ulaştırmanın derdindeyiz.…!

Onlarca akrabamızı yitirdik. En yakınımızda ki canımız, kanımızdan çeperimizden olan iyi günde kötü günde bir olduğumuz, birlikte olduğumuz dostları, akrabaları, komşularımızı, sabah geçerken gülümseyerek selam verdiğimiz kentlilerimizi yitirdik. Antakya mızı- Samandağı- Defneyi- İskenderun’u- Kırıkhanı- Arsuzu- Reyhanlı- Altınöz- Kumlu- Hassa- Belen- Dörtyol/ Hatay- Maraş- Elbistan-Pazarcık- Islahiye- Antep- Adıyaman- Malatya- Diyarbakır, Kilis, Osmaniye, Urfa , Adana- Halep- Lazkiye- Hama- tüm bölge de canımız acıyor, tüm bölgede yüreğimiz yanıyor. Acılarımızı yaşayacak zamanımız bile yok. Anka kuşu gibi bir daha küllerimizden doğacağız. Bir daha kentlerimizi kuracağız. Bir daha Doğunun Kraliçesi- Uygarlığın Beşiği- Barışın Dili- Barış Kenti- Kadim Kent Antakya’yı ayağa kaldıracağız..!

Bizimle el ele yürek yüreğe olan tüm kurumlara- kişilere, müteşekkiriz ( bu olağan üstü günler geçince tek tek isimler zikredilecektir ve ortak basın bildirisi ile deprem öncesi- deprem süreci ve sonrası üzerine değerlendirme yapılarak, emek harcayanlara teşekkür edilecektir.) Eyvallah, Eyvallah..!

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Vefat eden tüm canlarımıza Allahtan Rahmet, yaralılarımıza Allahtan şifa, herkese başsağlığı diliyorum. Geçmiş olsun insanlık, geçmiş olsun Ülkem, geçmiş olsun memleketim..!

Biriz, birlikteyiz ve herşeye rağmen yeniden küllerimizden doğacağız..!

Saygıyla… Sevgiyle..!

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.